Фитнес или джогинг

Фитнес или джогинг – какво да изберем?

Здравето и спортът са тясно свързани понятия.

Като се научаваме да живеем по-активно, завинаги се отърваваме от честите заболявания, стреса, спортуването ще помогне за облекчаване на умората и стреса, а с него постигаме оптималното си тегло и така можем да го поддържате. Много може да се пише за всички ползи от регулярното трениране.

Най-универсалната форма на физическа активност е, разбира се, фитнесът!

Той комбинира много упражнения от други спортове, като същевременно формира свой уникален стил. За да изберете да тренирате във фитнес зала, трябва да получавате удоволствие от фитнеса, става въпрос за различни движения, насочени към различни мускулни групи.

Добре е също така, ако такива часове се провеждат както у дома, така и на чист въздух. Разбира се, в голям град това е доста трудно да се направи, но днес в парковете много често можете да видите хора, които прекарват време в своя полза, занимавайки се със спорт, което ви съветваме.

Какво е джогингът?

Джогингът е английска дума, това е друг вид тренировка, това е вид бавно бягане. Често в големите градове и не само се виждат по алеите на парка трениращи хора, които правят кръгове всеки ден. Тези хора така започват своя ден, чувстват се добре, жизнени и енергични са и изглеждат чудесно.

Джогингът е опция за тези, които разбират, че отслабването е дълъг и постоянен процес. Теглото ще намаляваа постепенно, и със сигурност мускулите на краката и задните части ще са близки до съвършенството, коремът ще бъде плосък, като дори  няма смисъл да се говорим специално за подобряване на работата на дихателната и сърдечно-съдовата система.

Основателят на това аеробно обучение е новозеландецът Артур Лидиард, който през 60-те години е въвел този вид тренировка за хора от всяка възраст и пол.

Този вид физическа активност привежда мускулите на цялото тяло в работа. Особено активира мускулите на долните крайници. Джогингът се използва широко сред професионалните спортисти като загряване или като рехабилитационен метод за възстановяване на тялото след сериозни наранявания.

Фитнес или джогинг – какво да изберем?

Ползите от джогинга не свършват дотук. За обикновените спортисти-аматьори или хората, които искат да коригират фигурата си или като общо уелнес средство, редовното леко бягане е може би най-доброто средство за това.

Вашият коментар