Полезни добавки

Най-полезните добавки за жените като цяло

Всички хора се нуждаят от едни и същи витамини и минерали, за да са здрави. Това е самата истина.

Специално за жените, в зависимост от това къде се намира жената в жизнения й цикъл, тя може да се нуждае  повече или по-малко от определени хранителни вещества, за да поддържа доброто си здравословно състояние. Следователно добавките трябва да бъдат адаптирани към настоящите хранителни нужди.

Ето някои полезни добавки :

Поливитамини

Има тринадесет витамини и шестнадесет минерали, които са от съществено значение за човешкото здраве. Обикновено повечето мултивитамини в състава си съдържат повечето или всички тези хранителни вещества в различни количества.

Как полезни добавки като мултивитамините помагат на жените

Изследванията не са еднозначни по отношение на дългосрочните ефекти на мултивитамините, тъй като те както намаляват риска за някои здравословни състояния, но не и за други.

Калций

Калцият е от полза за жените от всички възрасти. Важно е храната да е богата на калций в периода на израстването на децата, особено за младите жени. Жените, като правило, трябва да бъдат особено загрижени за здравето на костите си, установено е, че със слаби кости и признаци на остеопороза са 80% от жените.

Повишеният риск от остеопороза се дължи на факта, че жените имат по-малко здрави кости от мъжете, а намаляването на естрогена, което се случва по време на менопаузата, ускорява загубата на костно вещество. Въз основа на тези рискови фактори всички жени трябва да се погрижат да получават достатъчно калций, за да поддържат здравината на костите.

Интересното е, че калцият може да помага на жените по различен начин.

Изследване от 2017 г. установило, че допълването с 500 mg калций на ден значително намалява тревожността на PMS, промените в настроението, подуването на корема и депресията.

Омега -3

Омега-3 мазнините са „основните“ мазнини, които трябва да получаваме. Те имат силни противовъзпалителни ефекти и са широко проучени по отношение на техните ползи за здравето. Има три вида омега-3 мазнини: EPA, DHA и ALA.

Те се намират в храни като риба, орехи и ленено семе. Повечето хора не получават достатъчно количество омега-3 с храната, така че често се препоръчва добавка.

Омега-3 мазнините са полезни за всички, но особено са добри за жените.

Омега-3 намалява възпалението, което от своя страна може да намали болката, свързана с ПМС, подобно на ибупрофен. Приемането на омега-3 редовно може да подобри симптомите на депресия и тревожност.

Омега-3 можеда направи кожата на жените по-здрава и красива чрез намаляване на акне и бръчки.

Коя жена не би искала всички тези придобивки?

Разберете повече за Lida Green – продукт за отслабване.

Вашият коментар