Отслабни леко и лесно

Отслабни леко и лесно за 2 месеца

Много варианти за отслабване има и се практикуват, и независимо от това, най-добрата диета е правилното хранене.

Да се отслабва без диета е по-лесно, отколкото си мислите.

Можете да се храните, при това вкусно и удовлетворяващо и в същото време да намалявате теглото си. Да, това е напълно възможно.

Най-важното е да се придържате към здравословния хранителен режим и да превърнете здравословния начин на живот в навик, който ще стане също токова обикновен и задължителен за Вас, както миенето на зъбите сутрин или пък прочитането на  10 страници на новата Ви книга вечер, преди сън.

Готови ли сте да предприемете действия точно сега?

Защото по-долу ще видите са брой съвети, които ще Ви помогнат да отслабнете без диета и без сериозно и значително да се поставяте в ограничения.  Как Ви звучи, нереално?

Всъщност е съвсем реално и това наистина работи.

Хранете се бавно

Ако Вие сте от тези, които са свикнали да обядват и вечерят по скоростния начин, сега опитайте се да се забавите, защото именно заради скоростта,  която се храните,  ядете повече от необходимото. В резултат на това се сдобивате с излишни килограми, вместо да се отървете от тях.

През първите няколко седмици таймерът по телефона ще помогне за това: настройте го на 20 минути, хранете се без да бързате, спокойно и се уверете, че приемането на храна отнема цялото това време. Важно е да дъвчете всяка хапка старателно, да правите паузи.

Нека сънят Ви е достатъчен, наспивайте се

Когато организмът не получава достатъчните 8 часа сън, когнитивните процеси се забавят и мозъкът губи способността си бързо да изпраща сигнали за глад и ситост. Това е научно доказано.

Консумирайте повече пресни и задушени зеленчуци

Опитайте се да направите така, че пресните зеленчуци да бъдат винаги на масата Ви. В допълнение към очевидната полезност, те помагат за визуално увеличаване на размера на чинията, така че ефектът ще е засищане за сметка на малкото калории. Добавете към това високо съдържание на вода, което ще спомогне за поддържане на оптимална хидратация и значително подобряване на състоянието на кожата.

Ето и едно добро предложение: засушавайте зеленчуци без масло и ги подправяйте с лимонов сок.

Не забравяйте да си хапвате и супа

Добавете пилешки бульон или лека зеленчукова супа към менюто си и няма да забележите как  излишните килограми ще започнат да си отиват. Супата е особено полезна в началото на всяко хранене, тъй като тя  има свойството да забавя храносмилането, възпира апетита и така Ви предпазва от това, да се удържите и да не се поддадете на неразумно излишно преяждане. Освен това, ако не сте напълно здрави, бульонът е стратегически важен за по-бързото възстановяване и облекчаване на симптомите на настинка, например.  В същото време се пазете от крем супите, които всъщност могат да се похвалят единствено с високо съдържание на мазнини и калории.

Избирайте целите зърна

Целите зърнени култури, като кафяв ориз, ечемик, овес, елда и пшеница, помагат да се нахраните с по-малко калории и в същото време те ще намалят нивото на „лошия“ холестерол в кръвта. Но най-хубавото е, че едни от изключително атрактивните продукти вече се правят и предлагат от цели зърна. Например това са вафли и кексчета, основа за пица и спагети, както и пълнозърнест хляб. Основното важно нещо е внимателно да  четете информацията върху опаковката.

Не се отказвайте от любимите си ястия, а ги подобрете

Обичате пица? Няма причина да се отказвате от нея. Просто започнете умно да ,подхождайте при избора на това каква да е Вашата пица и какво да съдържа: помолете да Ви направят пица на тънко тесто, да сложат за мазнина зехтин и да използват нискомаслено сирене, вместо мазен кашкавал. Малко вероятно е пицарията да откаже да изпълни поръчката Ви, но дори и да се случи нещо подобно, напомняме, че в днешно време потребителят може и трябва да избира от огромен брой производители. Така, че може би е време да намерите доброто за Вас място, което можете да наречете „моето“ място за хранене.

Вашият коментар