Как се почистват петна върху килимите

Има няколко вида петна, но как се почистват петна върху килимите? Преди да започнете да действате, определете естеството на петното:

Как се почистват петна върху килимите

Петна, оставени от вещества на водна основа (алкохолни и безалкохолни напитки, петна от плодове, мастила на фонтанела, бои на водна основа, кръв, яйца) – тези петна могат да бъдат отстранени с чиста вода, за борба със стари петна добавете малко шампоан за почистване на водата килим.

Маслени петна (масло и растително масло, сметана, маргарин, майонеза, бои на маслена основа) – отстранете петна със специално средство за отстраняване на петна за химическо чистене или обработете повърхността с терпентин, а след това със специален шампоан.

Восък за свещи – покрийте петното с абсорбираща хартия, след това изгладете петното през хартията с топла ютия (под 1000С).

Дъвка – поставете върху нея лед, така че да се втвърди. След това го разбийте и извадете трохите. Помислете посоката на купчината.

Лак за нокти – обработете петното с ацетон.

Ако след почистване петното все още остава, е необходимо да се използва професионално почистване.

За поръчка на килими, свържете се с нас. Ние сме ТОНИТЕКС ООДНамираме се в София, бул. Христо Ботев, № 92. Телефон: 0888249719.

Състав на килима

Почти 90% от килимите са изработени от вълна или полипропилен. Вискозата, акрилът, коприната, памукът, сизалът и смесените (вълна / коприна, вълна / полипропилен) са много по-редки.

  Важно е да се отбележи, че смесените килими от вълна / полипропилен или шест / полиамид се правят в съотношение от 70% до 30% или 80% от 20%, за да се намали крайната цена на продукта. С това съотношение килимът може да се счита за вълнен. С увеличаване на процента на полипропилен в сместа, килимът губи своите вълнени свойства.

   Визуално различаването на вълнен килим от полипропилен може да бъде доста трудно, тъй като съвременното производство на синтетични килими ви позволява да получите килими, които са подобни на външен вид на вълнени. Ако обаче малко разтриете вълнения килим с ръка, тогава ще видите „пълзенето“ от така наречената надолу подложка.

Важно е да се разбере, че от вълнения килим не излиза самата купчина, а само остатъчните влакна. Същото свойство – „обхождане“ на остатъчна купчина и вискозни килими също има. Този ефект ще изчезне след няколко месеца работа с килими. Нека разгледаме по-подробно материалите от влакна, използвани при производството на килими.

Вашият коментар