Изпращане на детето в зелено училище: алгоритъм на действията

Психологическа подготовка за пътуването започва много преди лятото. Докато цялото семейство избира подходящо място за почивка, определя финансите и търси билет, всеки има време да свикне с факта за детето в зелено училище.

Сега повече за всяка стъпка при изпращане на детето в зелено училище

Проверете, дали детето Ви е готово за самостоятелна активност. Обикновено дори по-малките ученици се справят с дребните домакински дела и не се страхуват да общуват с други деца, което означава, че пътуването ще бъде в рамките на обсега им. Решете в кое зелено училище ще изпратите детето си. Издава медицинско свидетелство и сертификат за епидемиологичната среда в поликлиниката. Помислете за багажа и намерете подходящата чанта или раница. Ако детето отива в зелено училище за първи път, можете да потърсите списъка с необходимите неща в уебсайта на зеленото училище.

Ако желаете да получите информация за нас, Skillception, натиснете тук: https://skillception.com/

Плюсовете и минусите на детския лагер и зеленото училище

Животът по време на зеленото училище е разнообразен, и както и друго в живота,  има предимства и недостатъци. Идеите за това са субективни, но интересното е, че недостатъците често се превръщат в предимства.

Каква е ползата от съвременните зелени училища?

По време на самостоятелна почивка с децата се случват промени, те израстват, някои качества се развиват, други се затвърждават:

-запознават се и установяват контакти с нови хора;

-проявяват себе си в новата среда, което означава, че могат да избягат от скучната социална роля на „тих човек“, „побойник“ или „крамер“; да получите шанс да се докажете в творчески или спортни занимания; научете нови неща, било то научаване на чужд език, запалване на огън или изпълнение на сцената; независимо решават в кой кръг да се запишат и в кои събития да участват; практикувайте ежедневни умения – без напомняния за почистване на леглото, грижа за външния вид, измиване и гладене; стават по-здрави.

Вашият коментар