Естествените строителни материали

Естествените строителни материали

Естествените строителни материали. И така, строителните материали се разделят на следните видове: каменни материали, органични материали, полимерни материали, автоклавирани продукти, дървени строителни материали и др. Като цяло те могат да бъдат класифицирани в два вида – естествени и изкуствени.

Естествените строителни материали са пясък, трошен камък, вар, гипс и др. Изкуствени строителни материали – цимент, както и различни смеси. Пясъкът е основата за добавки в бетон. Пясъкът е необходим и за производството на багрила, при изпълнението на зидария, замазка. Като цяло пясъкът е незаменим за всякакви строителни работи. Натрошеният камък се използва за запълване на бетон, също и за изграждане на магистрали. Циментът – най-важният вид строителни материали, се използва в много смеси, използвани за залепване на различни повърхности. Сухите строителни смеси са незаменим вид строителни материали, използвани за облицовка на повърхности, изравняване на подове, стени, мазилки и шпакловки. Изборът трябва да бъде направен въз основа на това какви строителни материали ви трябват. В специализираните магазини е предвидено разделянето на строителните материали на класове, подкласове и отделни видове.

Изкуствените строителни материали обикновено имат най-добрите технологични свойства, тъй като са специално разработени за конкретна цел. Натуралните се отличават със своята екологична чистота, естетичен вид и нотка на елитарност.

Има строителни материали с общо предназначение: традиционно използвани в строителството, използвани за изграждане на стандартни конструкции и нямат никакви специални свойства. Съществуват и специални строителни материали, характеризиращи се с акцент върху допълнителни свойства: например огнеупорни, изолационни, устойчиви на вибрации.

През последните 10 години у нас се наблюдава истински бум: активно се извършва ново жилищно строителство и се правят модерни ремонти в стандартни апартаменти. Очевидно това е причината, поради която доста често срещаме термина „строителни материали“ и със сигурност някои биха искали да знаят – какво включва той?

Всички видове строителни материали се използват в строителните работи.

1. дървени материали;

2.метали;

3. естествени и изкуствени каменни материали;

4. бетони, хоросани, гипсобетонни изделия;

5. стягащи неорганични материали;

6. материали за производство на довършителни работи;

7. стъкло за строителство, стъклени шпакловки;

8. стоманени въжета.;

9. материали за покриви;

10. материали за облицовка;

11. звукоизолационни и топлоизолационни материали;

12. материали на основата на битум;

Всички материали са популярни и търсени, всяка строителна площадка се нуждае от определен набор от строителни материали. Повишеното търсене на строителни материали обяснява повишаването на цените на продуктите и строителството като цяло.

Също така строителните материали са разделени на групи, базирани директно на техния тип. Например всичко, което е направено от глина, принадлежи на керамични материали (керемиди, тухли, керемиди). И всичко, което има свързващо вещество (цимент), пълнител и вода в състава си, е или разтвори, или бетон.

Всеки строителен материал има определен набор от свойства, което осигурява определени характеристики на крайния обект. Следователно, изборът на строителни материали се основава на това какви характеристики искаме да получим в резултат на тяхното приложение.

Вашият коментар