Диета минус 10 кг

Диета минус 10 килограма

Няма нужда да се качвате на кантара по десет пъти на ден и да се тревожите, заради малките резултати. Нашето тегло е обект на колебания по естествени причини. Освен това, когато губите мазнини и получавате мускулна маса, започвате да изглеждате различно, но кантарът няма да Ви покаже това. Приемайте като правило да стоите на кантара не повече от веднъж на всеки една или две седмици.

Следете размера на порциите.

Как да определите правилния размер на порциите, които изяждаме?

Вече разгледахме този въпрос подробно. Например, идеалната част от месото – размерът на тесте карти. По-добре е да се храните у дома и сами да си приготвяте домашна храна:

в кафенета и ресторанти, порциите, като правило, надхвърлят всички разумни размери.

Плувайте

Ако не се упражнявате редовно, ще Ви е трудно да се отървете от тези излишни килограми. Една от най-приятните и забавни тренировки, особено през лятото, е плуването. Съпротивлението на водата по най-добрия начин засяга мускулите и ставите. Нещо повече, това е и страхотно кардио тренировка.

Следете за стойката си

Искате ли бързо да се отървете от няколко допълнителни см? Изправете се хубаво, приберете стомаха, изправете раменете си, дръжте главата си високо – и сега изглеждате по-тънки.

Като държите коремните мускули в напрежение, бързо ще изгаряте мазнините по корема. А дишането дълбоко с права поза е много по-лесно осъществимо.

Прочетете какво е написано на опаковката

Дори в продукти, произведени специално за тези, които искат да отслабнат, можете да намерите неприятни химически добавки и много повече калории, отколкото имате нужда. Винаги проверявайте какво е написано на етикетите с храни и напитки.

Отслабвайте заедно

Винаги е по-лесно да се придържате към диета и програма за тренировка с приятел. Включете го във Вашата инициатива и заедно ще приведете Вашите тела във форма. Помага и конкурентният дух. Но не забравяйте да се подкрепят взаимно в начинанията.

Никога не пропускайте закуската

Пропускайки закуска, Вие принуждавате тялото си да съхранява резерви от мазнини. Ако нямате захранване след няколко часа сън, тялото ви отива в режим на глад. И това е много лоша новина за метаболизма: започвате да пестите енергия и да изгаряте калории по-бавно. Диетолозите казват в един глас: най-добрата закуска е обилната закуска.

Спете повече

Ако спите по-малко от 7-8 часа на ден, ще бъде трудно да намерите енергия за упражнения и да се придържате към правилното хранене. Хората с хронична умора имат много по-ниска скорост на метаболизма. Затова всяка вечер се опитвайте да заспивате в 22 часа, това е здравословно и правилно. Ако искате да опитате с хранителни добавки за сваляне на килограми – Lipovon е добра опция.

Вашият коментар