Гимнастика и упражнения за деца

Сутрешната гимнастикае ключът към жизнеността и доброто настроение за целия ден.

Прости, леки упражнения за деца, които в същото време, ще изпълнят тялото с енергия и ще разпръснат остатъците от съня. Повишената активност на децата в предучилищна възраст е пряко свързана с важните етапи от развитието на организма – растежа и развитието на вътрешните органи.

За всяка клетка в тялото е необходимо достатъчно количество кислород. За да се достави този важен елемент в развитието на всички системи на детето, се изисква постоянно движение.

Ролята на родителите при формирането на здравето на малкия е в създаването на необходимите условия за добро хранене, физическа активност и придобиване на правилни умения. Един от видовете физическа активност, който насърчава правилното формиране, са упражненията.

Гимнастическите упражнения е добре да започнат да се правят с децата още от първите месеци на раждането и се препоръчва да продължават през целия период на отглеждане на детето.

Гимнастиката за деца поддържа високо ниво на активност, физическо развитие и стимулира метаболитните процеси. Честота – веднъж или два пъти на ден.

Редовната гимнастика има много положителни аспекти

По-специално, комплексът за сутрешно загряване:

-Укрепва мускулната система.

-Повишава жизнеността. Нищо не ободрява така добре от сутринта, както веселата двигателна игра.

-Подобрява апетита;

-Активира работата на всички органи, особено на дихателната и сърдечно-съдовата система;

-Позволява  формирането и поддържането на правилна стойка;

-Развива координацията;

-Възпитава на  дисциплина;

-Повишава издържливостта;

-Повдига настроението;

-Успокоява по-лесно възбудимите деца, а по-бавните ги активира.

Прости, разбираеми, приятни упражнения за Вашето дете ще позволяват да започнете деня в добро настроение, да се подготвите за активно забавление, да изработите правилен и добър режим на деня.

Настроението на детето е важно

Упражнения за деца – те са нещо, което трябва да носи удоволствие и радост. Тя трябва да бъде изпълнима и приятна за детето. Не насилвайте и не пренапрягайте малкия спортист. Ако той се чувства неразположен или има лошо настроение, може би е по-добре да отложите упражненията и да ги направите по-късно. Добре е да плените детето със собствен пример.

Вашият коментар