Велоергометър за упражнения за пресата и седалищните мускули

Има ли смисъл да си купите велоергометър за пресата и седалищните мускули?

Да. По принцип има смисъл от велоергометър за пресата . Необходимо е само да се вземе предвид, че тренировките с това спортно оборудване са предназначени предимно за повишаване на издръжливостта на тялото и подобряване на функционирането на кръвоносната система. Независимо от това, изграждането на мускул, обичан от много хора, добре или негов аналог, може да помогне за изграждането на мускулна маса и коригиране на фигурата с правилния подход.

И така, седалищните мускули стягат ли се на велоергометъра?

Да. В този момент, когато спортистът натисне педала, седалищните мускули се стягати натоварват, както и глутеалните мускули и се тренират. Въпреки че основният акцент пада върху други части на краката.

Глутеалните мускули започват да се тренират в момента, в който кракът се изправя при превъртане на педалите.

* Експертите препоръчват спиране на колоезденето, веднага щом се усети характерното чувство за парене в краката. Това ще позволи да не изпомпвате долните крайници, а да закръгляте дупето.

Пресата действа като стабилизатор в такава ситуация: поддържаща органите и гръбначния стълб в правилната позиция, въпросните мускули непрекъснато се свиват, докато натискат педалите.

При хоризонталния велоергометър за упражнения: кои мускули работят?

Помислете за хоризонтален велоергометър за упражнения – какви мускули работят, когато се упражнявате върху него? Като цяло, същото като при вертикалните модели, но все още има някои свои особености. По-специално са следните:

  • Въпросният дизайн може значително да намали натоварването на гърба на трениращия.
  • Също така, по-малък натиск се упражнява върху китките и долните части на горните крайници.
  • Натоварването на практика се отстранява от шията.
  • Мускулите на долните крайници се използват на неподвижен мотор от този тип до максимум – това се дължи на факта, че краката по време на тренировка са постоянно изпънати напред. Ако тепърва започвате упражнения, препоръчително е да не се облягате прекалено много назад на седалката – това ще ви позволи да не претоварвате коленните стави.

Вашият коментар