Химически метод за отпушване на каналите

Химически метод за отпушване на каналите. Това, което трябва да помните започвайки процеса на отпушване на каналите е:

Извършваме работата с гумени ръкавици;

Избягвайте контакт на веществото с кожата и очите;

Опитайте се да не пръскате продукта, за да избегнете попадането му върху дрехите ви;

Следвайте инструкциите и дозировката на средството за отпушване на канали;

След това изплакнете канала обилно с вода.

Помнете: Тези средства се използват за почистване, отпушване на канали, тръби, както и за профилактика. Това помага да се предотврати появата на неприятна миризма в апартамента, но също така ще премахне отлаганията в тръбите и ще предотврати запушванията.

Химически метод за отпушване на каналите. Механично отпушване на канали

Какво да направите, ако химикалите или буталото не помогнат?

Използваме оборудване за отпушване на канали, за почистване на тръби. Те включват свредла, кабели, спирали, контури. Могат да се използват самостоятелно или с механични устройства (бормашина, шнек), което улеснява работата.

Инструментите се различават по външен вид, но като цяло имат един и същ принцип на действие. Устройствата действат върху причината за запушването, като я унищожават. Карбонова тел може да се използва за отстраняване на мръсотия.

Ако сте сигурни, че някакъв предмет е заседнал в канализацията, можете да огънете края на жицата, така че да изглежда като кука, и да опитате да го извадите. Едно от предимствата на проводниците е тяхната гъвкавост.

Кабелът и спиралата за отпушване на канали и почистване на канализацията лесно ще преминат през всички ъгли и завои на канализацията и ще достигнат до мястото, където се е образувало задръстването. Чрез завъртане на дръжката ще завием върху нея отломките и мръсотията, които са се натрупали в тръбата през това време, след което ще ги извадим оттам. Кабелът има различни диаметри, дължини и дизайн.

Можете да използвате опъващи кабели, можете да ги променяте по желание, като използвате напрежението, тяхната гъвкавост. Те ще бъдат по-еластични, това ще ви позволи да разбиете по-плътни запушвания. Какво да направите, ако химикалите или буталото не помогнат? Повече помощ тук