Съвети за отслабване

Съвети за отслабване – 5 важни неща, които касят отслабването ви.

  1. Изчистване на организма

Детокс-програма за ускоряване на метаболизма, за „успокояване“ на инсулина, стартиране на процеса на липолиза. Според  докторите и диетолозите, тялото е здраво, когато червата са здрави и оздравяването му трябва да започне с прочистване.

За да подобрите кръвообращението и лимфния дренаж на коремните органи сутрин на празен стомах, преди да станете от леглото, правете самомасаж на корема в продължение на 5 минути.

  • pH на организма

Здравето на тялото, метаболизма и контрола на теглото зависят от киселинно-алкалния баланс. Правилната комбинация от подкисляващи и алкализиращи продукти в едно хранене позволява поддържането на нормалното pH на организма.

Още съвети за отслабване:

  • Добро сдъвкване на храната

Бавният прием и продължителното дъвчене на храната 30-40 пъти стартира правилните процеси на ферментация и ще Ви позволи бързо да се почувствате пълноценни и да намалите количеството на изядената храна.

  • Не провокирайте изхвърляне на инсулин

Избягвайте въглехидратите вечер. Това стимулира увеличаването на инсулина, което затруднява загубата на тегло. Въведете интервалното гладуване в диетата си – отказвайте едно хранене, например, вечеря, 2 пъти седмично.

  • Пийте чай от матча

Това е мощен естествен детоксикатор поради високото си съдържание на хлорофил. Чаят помага за намаляване на теглото, като ускорява метаболизма и окисляването на мазнините; нормализира метаболизма на холестерола.