ПРЕИМУЩЕСТВА НА ПЛЪЗГАЩИТЕ СТЪКЛЕНИ ВРАТИ

ПРЕИМУЩЕСТВА НА ПЛЪЗГАЩИТЕ СТЪКЛЕНИ ВРАТИ

Плъзгащите стъклени врати представляват едно възхитително допълнение към вашето домово пространство, предназначени както за вас, така и за вашето семейство. Предимствата от тяхната инсталация в дома са многобройни и важни. Те оптимизират природната осветеност, улесняват въздушната циркулация и улесняват движението към и от дома.

Осветление: Значителните стъклени панели на плъзгащите се врати позволяват на слънчевата светлина да залива вашия дом през деня. С обхвата им, простиращ се от пода до върха на вратата, понякога няма дори нужда от включване на изкуствено осветление през дневните часове. Това създава възможност за трансформацията на дома в една енергоспестяваща среда и намаляване на месечните разходи за електрозахранване. В същото време, природната светлина прави дома ви по-гостоприемен и апетитен.

Въздух:

Присъствието на голяма врата в единия край на дома ви може да преобрази вентилацията и циркулацията на въздуха. Отворете вратата и позволете на свежия бриз да премине през дома ви през лятото. Ако имате малки или ограничени прозорци, домът ви може да страда от ограничен въздушен поток. С плъзгащите се врати, пространството е амплитудно достатъчно, за да пусне значителни вълни от свеж въздух, охлаждащи дома и подобряващи качеството на въздуха, запазвайки мирисите и уханията. Освен това те могат да подобрят енергийната ефективност на вашия дом, като намалят зависимостта ви от климатични системи.

Трафик: Тези по-големи врати осигуряват по-голям поток на движение към и от вашия дом. Те са идеални за събирания с приятели и семейството или за барбекю в градината. Лесни са за управление, издръжливи, поддържаеми и лесни за почистване. Понякога може да се наложи да пренасяте големи предмети като мебели, играчки или бюра във и извън дома. По-голямите размери на вратата улесняват маневрирането и достъпа. Те могат да бъдат два пъти по-широки от обикновените входни врати.

Визия: Плъзгащите се стъклени врати придават красота и изящество на вашия дом. Вариантите са множество, включително екологични и енергийно ефективни опции. Изборът на врата може да придаде допълнителен чар и уникалност на вашето жилище. Като заменят стената, те освобождават пространство, придавайки на стаята усещане за по-голяма просторност.

Оптимизация на пространството:

Плъзгащите се стъклени врати могат да създадат оптична илюзия, като превърнат пространството в по-голямо, отколкото фактически е. Освен това, те реално пестят място в дома ви. Поради това, че се плъзгат върху релса една в друга, вместо да се отварят навън, както при обикновените врати, не се изисква допълнително пространство около тях.

Гледка: Като добавите голям прозорец, вие внасяте природата и околната среда във вашия дом. Без значение дали имате красива градина или двор зад вашата плъзгаща се стъклена врата, или пък градска панорама и тротоар, погледът към външния свят ви е на разположение през цялата година. Плъзгащите се стъклени врати са особено удобни за родителите с малки деца, тъй като улесняват наблюдението и предпазването им докато се забавляват навън.

Допълнителни функции: Мнозина собственици на имоти се колебаят дали да инсталират плъзгаща се стъклена врата, като се опасяват, че това ще влоши енергийната ефективност на дома. Поставянето на двойно стъкло, с много по-висока ефективност в сравнение с единичното, ще ви помогне да намалите разходите си за енергия. Някои врати се предлагат с аргонов газ между стъклата, който действа като изолатор, запазвайки хладния въздух вътре през лятото и топлината извън него. Стъклото може да бъде обработено или усилено, допълнително подобрявайки енергийната ефективност.