Ползи за кожата от гъбата Шийтаке

Ползи за кожата от гъбата Шийтаке

Като една от най-култивираните гъби в света, може да разпознаете гъбата Шийтаке като популярна съставка в много рецепти. Но този вид всъщност е страхотна изцяло натурална добавка за поддържане на здравето на вашата кожа.

Гъбите шийтаке за полезни за вашата кожа иподдържат:

Клетъчно увреждане

Шийтаке съдържа голям брой антиоксиданти. Антиоксидантите са естествено срещащи се съединения, които предпазват нашите клетки от увреждане. Те също така помагат да се поддържа тялото в баланс, за да се поддържа безопасно количество свободни радикали. Свободният радикал е химически вид, притежаващ несдвоен електрон. Когато свободните радикали станат нестабилни, те могат да причинят увреждане на нашите клетки. Що се отнася до здравето на кожата, ако свободните радикали не се контролират, те могат да разрушат колагена на кожата ни, причинявайки неравномерна пигментация, преждевременни бръчки и тъмни петна. Това може да се каже и за друга съставка, открита в шийтаке, която е селенът. Селенът също така помага в борбата с увреждането на свободните радикали, за да поддържа по-добро здраве на кожата.

Производство на колаген

Гъбите Шийтаке имат едно от най-високите количества естествена мед. Медта е важен компонент в производството на колаген, който съставлява голям процент от състава на кожата. С напредването на възрастта производството на колаген се забавя, намалявайки стегнатостта на кожата и причинявайки бръчки. Приемът на естествена добавка като шийтаке може да помогне на тялото ви да получи необходимото количество мед, за да поддържа колагена в кожата.

Сияние на кожата с гъбата Шийтаке

Някои биоактивни съединения са много важни за здравето на кожата. Понякога ни липсват хранителните вещества, от които тялото ни се нуждае, и това често може да повлияе на здравето на кожата. Биоактивни съединения – като витамин B5, витамин B6, витамин B1 (тиамин), рибофлавин, ниацин и фолат – могат да помогнат за балансиране на телата ни, за да възстановим здравето на кожата. Тези биоактивни съединения са от съществено значение за здравето на кожата, тъй като могат да помогнат за намаляване на зачервяването, раздразнението и да помогнат за поддържане на склонна към акне или суха кожа, както и за поддържане на сияен тен на кожата. Ниацинът е особено важен за защита на кожните клетки от увреждане от слънцето, основна причина за преждевременно стареене, бръчки и тъмни петна.