Ползите за здравето от куркумин с един поглед

Ползите за здравето от куркумин с един поглед. Получавате ли достатъчно куркумин? Ползи за здравето, като намаляване на болката/възпалението и поддържане на здравето на мозъка и невронните пътища, го правят мощна суперхрана. Не само ползите от куркумина са научно доказани, но той се използва за медицински цели от хиляди години.

Ползите за здравето от куркумин с един поглед

Ако сте уморени и имате проблеми с поддържането на темпото с децата, ако страдате от схванати стави, които Ви болят през цялото време, подложени сте на повтарящи се наранявания или ако искате да подобрите когнитивните си способности, тогава куркуминът е от полза за вас.

Изследване на ползите за здравето от куркумин

Куркуминът се намира в популярната индийска подправка куркума, обикновено наричана „свещен прах“. Използва се за медицински цели от хиляди години. По съвпадение, в Индия процентът на рак на гърдата, дебелото черво, белия дроб и простатата се оценява на 10 пъти по-нисък от този в Съединените щати. Това може да се дължи на консумацията им на куркума с нейните ползи за здравето от куркумин.

Куркумата се намира в кърито, което му придава жълт цвят. Установено е, че куркуминът инхибира възпалителния отговор в тялото чрез потискане на пътищата на циклооксигеназата и циклооксигеназа-2. Изследванията също така показват, че той потиска пътищата на ядрения транскрипционен фактор капа бета (NF-KB).

Благодарение на способността му да преминава кръвно-мозъчната бариера, учените са изследвали как куркуминът влияе на мозъка. Те откриха, че се свързва с амилоидните плаки и ги кара да се разпадат. Смята се, че амилоидната плака е основната причина за болестта на Алцхаймер, така че учените доказаха, че куркуминът благоприятства здравето на мозъка и запазва мозъчната функция. В допълнение към това е доказано, че помага за възстановяването на нервните пътища.

Добавки с куркумин, които работят

Куркуминът не може да се разгради, докато не достигне тънките черва. Затова се измисли начин да използва мастноразтворимите свойства на куркумина. Те комбинират куркумин с мидено масло, като комплексират куркумина и фосфолипидите на миденото масло с куркумин. По този начин се създаде начин миденото масло да защитава и пренася куркумина през стомаха, без той да бъде повреден от стомашната киселина. Той пътува до тънките черва и се усвоява правилно, така че тялото получава максималните ползи за здравето от куркумин.