Пет неща, които трябва да имате предвид, когато избирате доставчик на линкбилдинг

Репутация на сайта и качество на връзките

Избор на доставчик на линкбилдинг. За да определите репутацията, можете да погледнете оценката на авторитета на сайта, която прогнозира колко добре ще се класира уебсайтът. Резултатите се подреждат по скала от 1 до 100. Колкото по-висок е резултатът, толкова по-голяма е вероятността страницата да се класира високо в SERP на Google.

Друг фактор, който трябва да се вземе предвид, когато става въпрос за backlinks, е уместността на нишата. Ако уебсайтове в подобна ниша като вашата обратна връзка към вас, тогава вашето класиране ще бъде от полза. Получаването на обратна връзка от уебсайт, подобен на вашия, но не толкова тясно свързан, няма толкова силно въздействие. Уместността на нишата също помага на Google да разбере за какво е вашият сайт. Обратните връзки от ниширани сайтове могат да увеличат авторитета ви в тази ниша и да повишат вероятността сайтът ви да бъде върнат за намерение на потребителя.

Избор на доставчик на линкбилдинг. Процес на автоматизация

Както бе споменато по-горе, автоматизираните имейли могат да се чувстват безлични и няма да донесат толкова положителни възвръщаемости, колкото персонализиран имейл. Разбира се, можете да персонализирате някои шаблони, за да направите процеса на изпращане на имейли по-ефективен.

Обратната страна на автоматизацията е планирането и проследяването на потенциални клиенти и заявки за връзки. Ако сте прекарали времето си в създаване на съдържание и след това накарате услуга да изпрати заявки за връзка, трябва да продължите.

Разходи за обслужване

Ако дадена услуга струва повече, ще направи ли повече за вас? Плащате ли за голяма агенция? Чувствате ли се като добра стойност за вас?

Чувствайте се свободни да сравнявате различни услуги, за да видите дали има прилики в цените и характеристиките.

Каква ще бъде възвръщаемостта на инвестицията? Искате ли гарантирано количество връзки или качество на връзките?

Получавате ли месечни отчети като част от вашата инвестиция? Дава ли ви се някаква видимост в процеса като част от вашата инвестиция? От каква възвръщаемост ще се радвате?

Колкото по-добра е обратната връзка, толкова по-добър е потенциалният ви резултат от търсенето. Как това се превръща в приходи зависи от вашия уебсайт и къде попада връзката. Финансовата възвръщаемост на инвестициите може да е трудна за измерване.

Какво представлява профилът на доставчикът на услугата backlinks?

Този показател може да бъде доказателството в пудинга. Ако услугата за обратна връзка, която разследвате, има добър профил за обратна връзка и други сайтове ги сочат като майстори в занаята си, тогава отлично – те знаят какво правят.

Въпреки това, ако услугата за обратни връзки, която проверявате, има лош профил на обратна връзка, може да се чудите за способността им да печелят обратни връзки и за вашия уебсайт.

Рецензии

Какво казват другите клиенти за тази услуга? Когато търсите отзиви за доставчици на обратна връзка, какъв е консенсусът за услугата?

Помислете за достоверността и уместността на тези хора, които дават отзивите. Тези отзиви във форуми или канал в социалните медии произволно ли се свързват към услуга за обратна връзка?