Отличителни черти на популярни марки секционни гаражни врати

Производители на секционни вратии

DoorHan – най-големият производител в Европа на секционни гаражни врати, конструкции на секционните врати и автоматика. Повече от 20 години на пазара на порти. Произвежда всякакви видове врати, включително сгънати и плъзгащи се за хангари с ширина над 180 метра.

Намаленото съпротивление на топлопреминаване в тези порти е 1,13 m2 °C / W. Водачите за портата са изработени от метал с дебелина 2 мм, както при индустриалните порти, което придава допълнителна твърдост на конструкцията. Всички обков са поцинковани и допълнително боядисани, което придава както по-добър естетичен вид, така и допълнителна издръжливост при използване на портата в помещения с висока влажност.

Фирма Dorhan произвежда и продава автоматични задвижвания за всички видове порти под едноименната марка Doorhan. Ето защо, ако погледнете пазара на секционни врати, тези два производителя предоставят повече от 80% от продуктите, а изборът винаги остава за купувача!

Размери и цени на секционни гаражни врати

Представените производители произвеждат гаражни порти с желаните от клиента размери. Въпреки това, Dorhan има повече възможности в сравнение с Alutech и е в състояние да произвежда врати за хангари с максимална ширина над 180 метра. Цената на сравними модели е приблизително еднаква и варира в зависимост от използваните материали и компоненти.

Цената на вратите с пружини тип удължаване по правило е с 5% по-евтина от вратите с торсионен механизъм, така че при избор на врата уточнявайте кои пружинни механизми ви се предлагат.

Гаранция

Възможният гаранционен срок се посочва от броя на възможните цикли на отваряне-затваряне, съобщени от производителя. Представените фирми произвеждат продукти от различни направления – битови и промишлени потребители. Съответно броят на такива цикли варира от 25 до 100 хиляди, което показва гаранция от приблизително 10 години с правилния избор на порта за желания обект.

Отличителни черти на популярни марки секционни гаражни врати

Отличителна черта на вратите на Alutech е голямата дебелина на конструкцията, която достига 40-45 мм. Портите на този производител са оборудвани както с торсионни пружини, така и с удължителни пружини.

Има функции при секционните гаражните врати, които са направени с опъващи пружини. Максималният размер на портата е до 7,8 кв.м., максималната ширина е до 3,5 метра, с височина малко над 2 метра, в тези порти:

  • не можете да отрежете секционната врата;
  • поради липса на вал не е възможно да се монтира редуктор на веригата;

при вратите с тези пружинни елементи винаги има по-нисък тип монтаж на водачи – това показва, че крилото на секционните врати евентуално ще намали светлинния отвор в повдигнато състояние до 14 см, което понякога е неприемливо при малък височина на отвора на гаража.

И да припомним още веднъж, че вратите с този тип пружини са битова серия. Неподходяща за врати с висока цикличност на промишлени обекти.