Метални евтини входни врати срещу дървени евтини врати

Метални евтини входни врати срещу дървени евтини врати

Ако вашият апартамент се намира в общ вестибюл със съседи, можете да поставите и дървена входна врата, една метална е достатъчна за вестибюла. Но за това трябва да сте уверени в съседите си, както и в себе си. Освен това не може да се изключи на 100%, че напълно непознати хора няма да влязат във вестибюла. Дървената входна врата се възприема от натрапниците почти като покана за апартамент: лесно е да се отвори или да се свали от пантите й без ненужен шум, ако има сложна ключалка. Следователно висококачествената метална врата е по-добър избор от дървената. Изключение правят вратите, изработени от масивна дървесина от благородни видове, но те обикновено се купуват за частни къщи.

Устройство на входната евтина метална врата: подробности за конструкцията

Всъщност е важен дизайнът на целия блок на вратата, който се състои от неподвижна част (кутия) и подвижна част (крило на вратата, самата врата). Кутията е фиксирана във вратата, върху нея са монтирани панти, върху пантите е окачено платно. Колкото и надеждно да е самото платно, ако виси на некачествени панти и кутията се отдалечава от отвора, такъв блок за врати няма да защити вашия апартамент, ще бъде лесно да го извадите напълно от стената. Нека да разгледаме какво да търсите при избора на модул за метални евтини входни врати.

Потърсете ни – Онлайн магазин Феникс Корект.

Как да изберем интериорна врата: видове, характеристики и цени

Кутия

Представлява метална четиристранна рамка, заварена от здрав стоманен профил. В рамката е предвидена кухина за заключващи езици и щифтове против взлом (напречни греди). Ако дебелината на рамката е по-малка от дебелината на стената, са необходими добавки – ленти за компенсиране на разликата. Ето защо, преди да закупите блок за врати, е необходимо да извършите задълбочени измервания и да вземете предвид факта, че производителите от различни страни произвеждат кутии според различни стандарти. Много по-лесно е да изберете наша рамка за врати за апартамент и сгради.

Дебелината на металния лист

Зависи от дебелината на металните листове, дебелината на усилващите елементи и вида на покритието. Боядисването с емайл практически няма ефект върху дебелината на платното, дървената облицовка или меката облицовка могат да добавят 10–25 мм. Средната дебелина на надеждна метална врата е 60–90 мм. Врата с дебелина 40-50 мм е по-ниска по отношение на звукоизолационните параметри, освен това в нея може да се монтира само най-примитивната ключалка.

Външни и вътрешни стоманени листове

Дебелината им трябва да бъде най-малко 1,2 мм, оптимално 1,5–2 мм (вратата е надеждна, но не прекалено тежка).

Забележка!

Евтините врати могат да имат по-тънък вътрешен стоманен лист.

Евтината врата обаче може да бъде подложена на механично натоварване не само отвън – особено ако апартаментът се ремонтира, децата играят, мебелите се пренареждат.

Ребро за втвърдяване

Това са вътрешни елементи, които увеличават здравината на крилото на вратата без голямо утежняване на конструкцията. Те също така предотвратяват изстискването на мрежата от кутията в случай на опит за взлом. Най-надеждните крила са с четири усилвателя – две вертикални и две хоризонтални.