Критерии за избор на екстрактор за килими

Има няколко критерия, по които можете да изберете екстрактора, който най -добре отговаря на вашите изисквания:

Обем на резервоара. Колкото по -голямо е, толкова по -дълго можете да използвате устройството и да вършите повече работа. Резервоарът може да побере от 7 до 15 литра, в зависимост от модела. Има малък резервоар за перилния препарат, така че трябва да го пълните отново за всяко почистване. Професионалните екстрактори за килими са доста големи и тежки, неудобни са за използване като мобилни, но резервоарът им има обем от 20 до 40 литра, което позволява използването на устройството през целия ден. Има и доста големи модели с капацитет до 80 литра. Последните имат мощна помпа и допълнителен вакуумен двигател. Маркучите на такова устройство могат да бъдат с дължина до 8 метра.

Обемът на водоснабдяването и налягането е вторият важен показател, на който трябва да разчитате. Колко добре ще се почиства килимът от килима зависи от налягането. Малък екстрактор произвежда налягане от около 4 бара. Не е достатъчно за дълбоко почистване, затова се препоръчва използването на специален шампоан. За по -добро почистване се използват машини, способни да доставят налягане до 11 бара. Професионалните устройства имат по-мощна помпа, способна да изпомпва налягане до 27-50 бара.

Струва си да се обърне внимание на това колко вода може да достави помпата.

Струята не трябва да губи силата си при преминаване през маркучите.

Мощност на вакуумния двигател. Зависи от това колко добре устройството може да отстрани водата от продуктите. Колкото по -мощен е моторът, толкова по -добре килимите и тапицерията ще се почистват и изсъхват по -бързо, тъй като те ще задържат минималното количество влага. Когато избирате продукт, обърнете внимание не само на генерираната мощност и разряд, но и на консумацията на електроенергия.

Мощността на мотора играе важна роля, така че двигателят на устройството не трябва да бъде по -слаб от 1,5 kW, в идеалния случай, ако са инсталирани два от тях, обаче, трябва да имате надеждна електрическа мрежа или генератор, устройството може да създаде сериозни претоварвания.

Разреждането на водния поток зависи от това колко работни колела са инсталирани в турбината, обикновено поне две от тях.

Повдигането (вакуум) е един от най -важните показатели за вакуумен двигател. Това влияе върху това колко аспираторът може да изсмуче влагата от килима, след като препаратът е бил инжектиран в него.

Защо си струва да поръчате при нас?

Нашата компания е най -големият доставчик на европейско почистващо оборудване. Извършваме диагностика, ремонт и поддръжка на перално оборудване.

Използваме само висококачествени оригинални резервни части, които поръчваме директно от производителя. Нашата компания работи без посредници, затова предлагаме най -ниските цени и изгодни условия за нашите клиенти. Разполагаме със собствен сервиз и професионално оборудване. Свържете се с нас и направете Вашата поръчка за екстрактори за килими.