Колко струват автобусните билети от Истанбул до Бургас?

Колко струват автобусните билети от Истанбул до Бургас? Цената на автобусните билети при трансфер от Истанбул до Бургас варира в зависимост от класа на автобуса. Най-евтините билети винаги са за редовни автобуси без климатик. Автобусите от по-висок клас съответно са по-скъпи, но предлагат допълнителни удобства: на места има зарядни за телефони, на други персонални монитори с избор на програми, на трети има тоалетни.

Разписание на автобусите от Истанбул до Бургас

За да ви помогнем да изберете полет от Истанбул до Бургас, ето разписание на автобусите с часовете на заминаване и пристигане.

Най-добрите автобусни компании по този маршрут или трансфер – Истанбул – Бургас.

Автобусните компании могат да варират значително в качеството на услугите, които предоставят. Когато избирате превозвач, прочетете отзиви от други пътници, преди да закупите билет.

Най-важният момент, който трябва да се вземе предвид, е безопасността на този трансфер от Истанбул до Бургас.

Ние си сътрудничим само с доказани и надеждни партньори превозвачи. Ние работим усилено, за да Ви предложим селекция от най-добрите автобусни компании по всеки маршрут.

Ако избирате трансфер Истанбул – Бургас с автобус

Автобусът за България тръгва от централната автогара Есенлер (на турски: Bayrampaşa Esenler Otogarı). Следователно, първо трябва да стигнете от летището до автогарата. Това може да стане с автобус или такси.

Мнозинството избират най-простия начин – градския автобус HVIST-5 ESENLER OTOGAR. Нека го разгледаме. Но първо трябва да стигнете до автогарата на летището. Как да го направим:

След приключване на граничните и митническите процедури се озовавате в главната зала на терминала. Когато излезете от главната зала, завийте надясно и отидете направо. Автогара Esenler е крайната спирка.

Автогара Esenler в Истанбул (İstanbul Esenler Otogarı)

Адрес на автогарата: Altıntepsi Mh., 34035 Bayrampaşa/Истанбул, Турция.

От тук целогодишно тръгват редовни автобуси до градовете по българското крайбрежие: Истанбул -Бургас – Слънчев бряг – Свети Влас ➡️ Варна. Автобусите тръгват от автогара Esenler всеки ден. Два маршрута тръгват сутрин, един следобед и още два вечерта.

Преминете през синьото обменно бюро Global exchange и продължете направо до изход 13. Завийте наляво от него и отидете направо до ескалатора. Точно пред ескалатора има табела с надпис „Otobüs/Servis/Araç”.

Слезте с ескалатора до –2 (минус втория) етаж.

След това веднага завийте наляво към 17-ия вход.

След преминаването му се озовавате на автогарата.

Завийте наляво и отидете до колона номер 5. Това е платформата на вашия автобус (тя е до изхода за град А). Билетната каса е тук.

Автобусен билет до автогара Esenler на уебсайта на havaist струва 102 лири или ~3,5 € (според обменния курс към 26.10.2023 г.). Може да се закупи на жълтата каса с надпис Havaist с банкова карта или в брой в турски лири. На летището можете да използвате банкоматите на Ziraat Bank и VakıfBank 24 часа в денонощието.