Какво трябва да знаете за полирането на Вашия автомобил?

Днес има много специализирани продукти за грижа за каросерията и полиране на автомобил. Но как да изберем най -ефективните и всички ли са безобидни?

Добре проектираните маркетингови кампании са насочени към продажба на всеки продукт на потребителя, независимо от неговото качество. Това прави избора още по -труден.

Полиране на автомобил се извършва с помощта на различни видове лакове.

Самата процедура има за цел да възстанови яркостта на боята, да й придаде свежест, както и да я предпази от негативните ефекти на външни фактори – валежи, прах и мръсотия по пътищата и др.

Към избора на метода на полиране на автомобил и използваните лакове трябва да се подхожда, като се вземат предвид поставените цели. Да разгледаме, какви са целите:

  1. Целта е да се направи добра защита на каросерията на автомобила.

Защитното полиране се свежда до това да бъде нанасен на тънък невидим слой, чиято задача е да сведе до минимум ефекта от атмосферните фактори, въздействащи върху автомобила. Твърдият восък често се използва като работна среда, която върши добра работа, защото той отблъсква водата и замърсяванията. За нанасянето му се използва парче плат, а в по-редки случаи се напръсква като спрей. Образуваният слой прави текстурата на боята матова и след известно време започва процесът на полиране.

Веществото, което е много подобно по природа на обикновения восък, се втрива старателно по повърхността на купето на автомобила. В домашни условия за това се използва мека кърпа, а професионалистите използват инструмент за полиране. Резултатът и в двата случая най -често е един и същ, но последният вариант на практика е много по-бърз във времето.

Поради факта, че лакът се отмива с течение на времето (при мивки и само по време на работа), процедурата трябва да се извършва два пъти годишно. Традиционно се извършва през пролетта и есента. Полиран с восък автомобилът изглежда забележимо по-ярък, а образуваното защитно покритие отблъсква водата, събирайки я на капки, които просто се изтичат в процеса на движението

  1. Целта при полирането е автомобилът да придобие максимален блясък

Ремонтиращото полиране е друг вид лакиране, който се нарича професионален или абразивен в автомивки и станции за боядисване. Процесът на неговото изпълнение се свежда до 3-4 етапа. По време на тяхното изпълнение тялото на автомобила се полира със съединения с различна абразивност. Премахването на дребни драскотини и други дефекти се дължи на отстраняването на микрослоя на боята.

В следващите стъпки се използват лакове за придаване на блясък.

За такова полиране се използват специални инструменти. Те могат да бъдат в различни форми, а именно:

  • Във вид на течности;
  • Или пасти;
  • Или аерозоли.

Използваните в процеса полиращи колела трябва да имат различна степен на твърдост. За да направите абразивно полиране, препоръчително е да се обърнете към професионалисти, тъй като закупуването на необходимите материали няма да се оправдае, а качеството на извършената работа може да бъде разочароващо.