Какво е фуражомелка

Какво е фуражомелка? На пазара има няколко вида фуражомелки. Може да бъде непосилно, ако не знаете какво да търсите, преди да купите такава. Съставихме това изчерпателно ръководство, за да ви помогнем да определите правилния продукт за вас.

Като за начало трябва да знаете, че фуражомелките обработват определен вид фураж. Има фуражомелки за едър рогат добитък, фураж за пилета и други фуражи за различни видове добитък. Висококачественият фураж за пилета например ще произвежда каша, трохи и пелети.

Когато избирате вида на фуража, който да направите, важно е да научите за суровите съставки и правилните пропорции, от които се нуждаете, за да създадете хранителна формула. Предоставили сме информация за различните видове фуражомелки и суровините, от които се нуждаете. Ще намерите и стъпките, които трябва да предприемете, за да стартирате такава фабрика. Статията включва цялата информация, от която се нуждаете, за да вземете информирано решение.

Какво е фуражомелка

Фуражомелката произвежда хранителни продукти за всички видове животни, включително зайци, кози, говеда, риба и птици.

Тъй като хората започват да осъзнават по-добре здравословната диета, те все повече предпочитат сами да отглеждат добитъка си. Тази тенденция направи фуражомелките популярни сред новите компании и фермерите, защото произвеждат продукти, които доставят всички хранителни вещества, от които се нуждаят животните и птиците.

Как се повишава ефективността на фуражомелката

Както при всяка машина, вие трябва да поддържате фуражомелката за домашни птици рутинно, за да подобрите нейната производителност, ефективност и продължителност на живота. Правилната поддръжка също ще подобри качеството на фуража, като намали риска от замърсяване по време на производството. Можете да извършвате редовна и превантивна поддръжка чрез смазване на лагери, проверка на нивата на маслото в скоростните кутии и подмяна на износени компоненти като сита на чукова мелница. Това ще предотврати по-нататъшни повреди и ще поддържа безпроблемната работа на фуражомелката. Не се колебайте да потърсите професионална помощ в случай на спешна повреда и други сериозни ремонти.

Каква е суровината за фуражомелка

Фуражомелката комбинира различни видове суровини в смес, която ще бъде хранителна за добитък, риба и птици. Протеинът, произхождащ от растения и животни, е основен компонент на тази смес. Суровината, която ползвателите на фуражомелки използват, е царевица, пшеница, ориз, ечемик, соя, брашно от скариди, рибно брашно и брашно от раци. Видът на съставките и съответните им пропорции в конкретен фураж зависят от фактори като вида на птицата или животното, диетичните изисквания и навици. Вие правите това, за да създадете формула с правилните съотношения на хранителни вещества. Какво е фуражомелка и от къде да си закупя фуражомелка?