Какви са ползите от линк билдинга за моя бизнес

Ползите от линк билдинга

Ползите от линк билдинга. Линк билдинга е основен играч, когато става въпрос за света на SEO. Той повишава органичния трафик, класирането в търсачките и доверието, особено в конкурентни ниши. Изграждането на връзки е процесът на придобиване на хипервръзка от външен уебсайт, който води към вашия собствен уебсайт. Мислете за това като за друг уебсайт или бизнес, който се обръща към вас като източник за качествена информация.

Когато се комбинират с други богати стратегии за SEO, тактиките за правенето на линк билдинг могат да бъдат изключително ефективни за стимулиране на вашия бизнес. Всъщност 41% от SEO експертите смятат, че линк билдинга е най-трудната част от оптимизацията за търсене. Ето защо е жизненоважно да разберете изграждането на връзки и какво може да направи за вашата компания.

Това обширно ръководство ще Ви помогне да разберете изграждането на връзки, да обясни защо имате нужда от него във вашата SEO стратегия и да проучите най-добрите начини да приложите добре знанията си.

Готови ли сте да научите? Нека да започнем!

Защо линк билдинга е важен?

Има множество проучвания, подкрепени с данни, които показват как backlinks имат силна корелация с класирането. Беклинковете са един от основните фактори за класиране в търсачките, така че придобиването им е жизненоважно за успеха на SEO!

Отново, backlinks са доминиращ фактор за класиране и са от 90-те години на миналия век. Всъщност един от основателите на Google Лари Пейдж създаде PageRank, който Google използва за измерване на качеството на страница въз основа на броя на обратните връзки.

След това този показател беше използван като голяма част от цялостната система за класиране, която днес се използва в алгоритъма на Google. Правейки това, Google успя да покаже много по-полезни резултати от търсенето от други конкуренти като Yahoo.

Ясно е, че колкото повече уебсайтове се позовават на вас, помагат на алгоритъма на търсачките да види, че сте източник на надеждна и ценна информация.

Какви са ползите от линк билдинга за моя бизнес?

Не всички връзки са планирани и изградени от SEO експерти или търговци. Много от тях са създадени по куп различни причини. Например блогър, който току-що си е купил нов инструмент и го харесва толкова много, че го свързва обратно към уебсайта, който им го е продал.

Получаването на връзки, които не сте поискали, е една от най-чистите и полезни части на SEO. Винаги е нещо, към което уеб администраторите или бизнесът се стремят. Всъщност 59% от SEO експертите вярват, че обратните връзки ще бъдат дори по-ценни за уебсайтовете през следващите няколко години, отколкото са сега, което е невероятно. Трябва да положите усилия, за да направите уебсайта си уважаван, надежден и достоен за връзки. Можете да направите това, като създавате информационно съдържание, продавате страхотни продукти или предоставяте услуги, които клиентите Ви обичат. Въпросът е да бъде достатъчно добър, за да бъде препратен от други уебсайтове.