Избор на подходяща подова машина

Подова машина. Време е за нов скрубер за под и може би шефът ви е оставил задачата да вземате решенията или просто вие сами се справяте с отговорната работа. Така или иначе, твърде много фирми често се оказват, че харчат повече пари за грижа за своите подове, отколкото някога са планирали. Защо? Защото те не си задават правилните въпроси и не вземат подходящи съображения, когато купуват своите уреди за почистване на под. И така твърде много фирми често се оказват, че харчат повече пари за грижа за подовете си, отколкото някога са планирали.

Направете огромна услуга на себе си и/или на бизнеса си и внимателно прочетете следващите 5 стъпки за закупуване на автоматична подова машина за почистване на под. Можете да спестите хиляди долари и часове главоболия, ако отделите време, за да вземете правилното решение за покупка като начало.

5 стъпки за закупуване на подова машина

1) Решете какъв тип уред за почистване на под искате: електрически или работещ с батерии?

Ако бюджетът Ви е ограничен, машината с кабел обикновено ще струва по-малко от батериен блок, а без батериен пакет е необходима и по-малко поддръжка. Въпреки това не бива да се пренебрегва фактът, че подочистачката с кабел ще покрие по-малко подово пространство във връзка с изразходваното време в сравнение с акумулаторна машина. Също така, поради работата си с кабел, той е по-малко маневрен от машина, работеща с батерии.

2) Класирайте се от каква категория оборудване за почистване на под се нуждаете: търговско или промишлено?

Едно търговско оборудване, макар и подходящо, да речем, за училище или магазин за хранителни стоки, ще изисква повече поддръжка и ще има по-кратък живот в индустриална среда. Какво е необходимо за вашето местоположение?

Размера на вашето местоположение спрямо размера на машина.

Сравнете цената на труда за покриване на площта спрямо рейтинга на покритие на час на машината. Кое е по-рентабилно? В тази област имайте предвид, че рейтингите не са стандартизирани и рейтингите на някои производители на час са теоретични. Задавайте въпроси, за да определите истинската способност на устройството.

4) Колко можете да похарчите за уред за почистване на под

Ще купите ли чисто нова, демонстрационна единица, такава, която е ремонтирана или използвана част? Не се страхувайте да разгледате внимателно демонстрационен модул или машина за почистване на под, . Ако трябва да закупите употребявани, имайте предвид, че в повечето случаи ще трябва да отделите допълнително време и пари. За да направите устройството използваемо. Имайте предвид, че някои необходими ремонти и части могат далеч да надхвърлят евентуалните първоначални спестявания.

5) Какви са очакваните разходи за поддръжка?

Направете проучване, за да разберете дали въпросната скрубер за под изисква специализирани или OEM почистващи консумативи. Също така преценете колко износващи се артикули и консумативи, като лопатки за чистачка, подови подложки и четки струват замяната на съответната машина. Може да мислите, че правите страхотна сделка, но ако оперативните разходи на машината са изключително високи в сравнение с модели с подобни възможности, може да помислите за малко повече първоначални разходи, за да спестите малко пари в дългосрочен план.