Защо трафика е важен за сайта ни?

Как трафикът на сайта влияе върху класирането и SEO Оптимизацията

Потребителският опит има това, което е известно като вторично въздействие върху SERP. Това означава, че този опит не е един от основните фактори, на които търсачките основават класации, но той играе ключова роля при определянето на релевантността и авторитета на сайта.

Показателите за трафик на даден сайт обаче ще помогнат на търговците на търсачки да разберат дали техните страници отговарят на стандартите на Google, ориентирани към потребителите. Честотата на кликване, продължителността на сесията, честотата на сесията и степента на отпадане ви казват как търсачите реагират на вашия сайт и дали намират необходимата информация.

Търговците, целящи да „правят страници предимно за потребители, а не за търсачки“, както препоръчва Google, трябва да започват със следното:

  • Форматиране на съдържанието: Повечето хора не четат задълбочено онлайн. Улеснете сканирането на съдържанието, като включите заглавия и подзаглавия, като абзаците са кратки и разместите изображения в целия текст.
  • Избягвайте дублирано съдържание: Повтарянето на съдържание на много места е досадно за потребителите и затруднява търсачките да показват подходящи резултати.
  • Опростете навигацията: Елементите на потребителския интерфейс трябва да гарантират, че потребителите няма да попаднат в задънена улица, когато навигират във вашия сайт.
  • Положителният потребителски опит означава, че посетителите на сайта са по-склонни да посещават дадена страница по-често, да остават по-дълго, когато го правят, да връщат обратно към страницата и да я споделят в своите мрежи. Всичко това ще повлияе положително на начина, по който търсачките класират сайта.

Потребителското изживяване е това, което все повече определя класирането при търсене. Писането от реални хора, отговорите на реални въпроси и предоставянето на приятни онлайн преживявания изпраща положителни сигнали към посетителите и роботите на сайта, което е печелившо за вас.

Защо ви е нужен специалист по SEO

SEO Оптимизацията за търсачки се променя постоянно. Всяка актуализация на алгоритъма на търсачката е нова възможност за обслужване на по-добро съдържание. Привличане на трафик с по-висока квалификация към уебсайт. Тактиката може да се промени, но мисията остава същата: Създайте съдържание и уебсайтове, които работят както за хората, така и за роботите. Дигитална агенция „Уебстейшън“ ООД може да направи всичко необходимо вашия онлайн бизнес да бъде на първа страница в Гугъл. Може да ги откриете в гр. София, ИНТЕРПРЕД – СТЦ СОФИЯ, бул. ”Драган Цанков” 36

Да останеш на върха на SEO може да е предизвикателство, но правилният набор от инструменти, техники и тактики. Те помагат да се изгради SEO стратегия, която носи дългосрочни ползи.