Действителността зад горивните добавки и тяхната полза

Правилното приложение на горивните добавки за поддържане на вашия двигател

Някои хора се чудят дали горивните добавки наистина правят нещо. Ако използвате висококачествена добавка по предназначение, обикновено можете да очаквате тя да осигури резултатите, които производителят обещава. Добавките не са универсални и трябва да ги използвате, за да разрешите правилните проблеми със съвместими превозни средства.

Използването на октанов бустер на модерна кола, например, може да повиши октановите нива, отколкото е необходимо за вашия двигател. Може да не видите никаква полза в тази ситуация.

По същия начин, стабилизатор за кола, която използвате всеки ден, едва ли ще направи много. Стабилизаторът ще се справи с проблемите, които възникват, когато не шофирате автомобила си известно време.

Освен ако не е формулиран за множество цели, той също така няма да осигури предимствата на други продукти с добавки. Така че не е задължително стабилизаторът да ви предложи свойства за премахване на отлагания или против замръзване.

Как добавките могат да предпазят от скъпоструващи ремонти

Превантивната поддръжка е основната употреба на добавките за гориво. В едно проучване на бензинов двигател с директно впръскване основното гориво отбеляза 9,4% загуба на гориво поради натрупването на дюзи на инжектора.

Предотвратяването на отлаганията във вашия двигател е само един от начините, по който добавката може да подобри работата на автомобила чрез превантивна поддръжка. Освен това може да направи двигателя ви да работи по-ефективно и да избегне трудни стартирания и бавни движения, наред с други неблагоприятни ефекти.

Това може също така да предотврати скъпоструващ ремонт на двигател, който през целия си живот се е борил с замърсявания и корозия. Това е едно скъпо решение и ако добавките към горивото могат да го предотвратят, може да търсите значителни спестявания в разходите за ремонт.

Честота на приложение на добавката за гориво

Добавките за гориво може да се наложи да се прилагат отново. Тоест при всяко зареждане, въпреки че някои може да отидат по-дълго. Проверете опаковката, за да сте сигурни. Някои ще ви предложат да го добавяте при всяка смяна на маслото, а други ще ви кажат да го смените след определено количество километри.

Обикновено трябва да налеете добавката в резервоара, преди да го напълните. Това гарантира, че горивото и добавката са подходящо смесени, подобно на изливането на перилния ви препарат в пералнята, преди да изсипете дрехите си. Наливането на добавка върху горивото не създава толкова голяма дисперсия.

Оптимизирайте работата на вашия автомобил с нашите горивни добавки, гарантирайки по-добра мощност и икономия. Посетете нашия сайт за повече информация.