С какво е полезно скачането на батут?

С какво е полезно скачането на батут? Нека се сблъскаме с затруднение за някои родители, които се мъчат да намерят възможности за забавление за децата си, които вероятно са били вкъщи много повече от обикновено, като се има предвид пандемията от COVID-19.

С какво е полезно скачането на батут?

Добре, самото споменаване на думата „батут“ разбираемо кара някои да настръхват, като се имат предвид свързаните наследствени рискове. Въпреки това, има и някои предимства при закупуването на батут, които могат да направят забавлението на децата много по-лесно. Изглежда повече хора са склонни да се сдобият с батут, като се има предвид, че продажбите на батути, къщички и други играчки на открито са се повишили по време на пандемията.

И така, нека да преминем в плюсовете от притежаването на батут и как да смекчим всички притеснения.

Предимствата на батута

Батутите осигуряват страхотно физическо упражнение. Проучванията показват, че скачането на батут е не само толкова ефективно, колкото и дългият джогинг по отношение на ползите за сърдечно-съдовата система. Но положителните въздействия върху здравето могат дори да надхвърлят това. Проучване от 2016 г. на Американския съвет за упражнения установи. Скачането на батут за 19 минути има същите физически ефекти като тичането на шест мили за час. Колоезденето или играта на футбол, баскетбол или ултимативно фризби. Това прави скачането на батут страхотен начин не само да изгорите много енергия, но и да го направите по-бързо от някои други методи.

Батутите имат безспорни физически ползи. Освен че е по-лесно за ставите от бягането, което често създава силен удар върху настилката, има убеждение, че скачането на батут може да помогне на някого да развие добър баланс и координация. Това зависи обаче от възрастта на вашите деца. Американската академия по ортопедични хирурзи препоръчва децата под 6-годишна възраст да не използват батути, за да намалят нараняванията

Батутите могат да осигурят семейно забавно занимание. Качването на батут със сигурност може да бъде добър начин за родителите да се сближат с децата чрез упражнения и може да се направи по по-ефективен във времето начин, отколкото да отидете на продължително каране на велосипед или пешеходна разходка.

Скачането на батут е просто забавно. В допълнение към всички физически предимства, изброени по-горе, когато децата нямат широка усмивка на лицето си, докато скачат на батут?