Робот прахосмукачка Roomba 680 – всичко, което трябва да знаете Част 2

Локални контроли

С повечето от серията 600 няма да имате никаква форма на опции за дистанционно управление. Робот прахосмукачка Roomba 680 не се различава. И тук няма  опция за дистанционно управление на малкия робот и няма никаква WiFi връзка, която да позволява използването на мобилно приложение или гласови контроли.

При по-късните модели (особено в сериите 800 и 900) няма да имате нужда от дистанционно управление поради безжичните възможности. Вместо това ще използвате мобилното приложение iRobot или можете да се свържете с устройство, активирано от Amazon Alexa, за гласови команди.

В Roomba 680 няма нито едно. Вместо това ще използвате бутони, разположени в горната част на самото устройство. Тези локални бутони за управление ще ви позволят да направите всичко необходимо, за да получите възможно най-чистите етажи.

Под основните контроли имате бутони за планиране. Можете да планирате да почисти робота в определен час на един ден или в определени часове за до седмица предварително. Ще използвате тридневните, минутните и часовите бутони в горната част, за да зададете тези дати и часове.

Ще ви липсват много функции, които се намират чрез мобилното приложение, като мониторинг, дългосрочно планиране, ръчно управление и картографиране. Въпреки това, вие ще спестите много пари над моделите, които имат тази функционалност.

Виртуалната бариера за стена не е включена

Подобно на повечето роботи от серията 600, робот прахосмукачка Roomba 680 не идва с виртуална бариера за стена в кутията . В някои специални или промоционални събития може да намерите виртуална бариера за стена. Можете обаче да закупите допълнителни бариери директно от iRobot или от различни доставчици на трети страни. Въпреки че всички роботи от серията 600 работят с виртуални бариери за стени, в момента само 690 и 650, идват с тях.

Робот прахосмукачка Roomba 680 обхваща всички видове подове

Повечето роботи вакууми се справят добре на килима. Има изненадващо няколко, които не го правят. Има и вакуумни роботи, които се отличават с почистване на твърд под. Roomba 680 се справя отлично на всички видове настилки.  Това е така, защото съотношението на двигателя и смукателя е едно от най-добрите на пазара. Въпреки че моторът може да не е най-мощният, той, заедно с тристепенен цикъл на почистване и голям кош за събиране, създава уникален метод за почистване, който работи също толкова добре на килима, колкото при твърдите подови настилки.

Има една единствена странична четка, която ще се движи по дъските и ще влезе в ъгли, за да почисти мръсотия, прах и отломки от тези краища до основните четки. 

Филтрацията е добра

Технологията AeroVac е фантастичното име, дадено на Roomba за тяхната система за контрол на качеството на въздуха. Филтърът е ключовият компонент тук. Това, което трябва да знаете е, че филтърът AeroVac не е филтър, който може да се мие. Необходимо е да се подменя редовно, което е приблизително на всеки 6 до 9 месеца.

Филтърът също е оценен за събиране на частици до 10 микрона. Въпреки това размерите на частиците под 10 микрона причиняват симптоми на алергия. Ако страдате от алергия, трябва да потърсите вакуум с HEPA филтър.

HEPA филтрите събират частици с размер до 3 микрона , ефективно улавяйки до 99 процента от всички битови алергени. Roomba 680 не може да направи това твърдение. Филтърът обаче е достатъчно добър, за да обхване около 85 процента от битовите алергени, включително пърхота на домашни любимци.

За сериозно страдащите от алергия това може да не е достатъчно и може да бъде най-важната точка за обмисляне на покупката.

Към Част 1

Вашият коментар