Обучението при езиковите курсове

Обучението при езиковите курсове

Използването на музика в обучението по време на езиковите курсове под формата на песни,  позволява на деца и възрастни да усвояват езика в естествена, спокойна и приятна обстановка. То ги предразполага и насърчава да възпроизвеждат звукове и думи спонтанно.

Музиката и произношението

Обучението при езиковите курсове. Когато учениците слушат песни по време на езиковия курс, това им помага да подобрят произношението си. Показва им естествен образец за правилното използване на ударението, ритъма и интонацията в изреченията.

Музиката и социализацията

Освен че е прекрасно средство за учене на чужд език, слушането на музика и участието в нейното изпълнение е чудесно средство за социализиране. Когато учениците запеят с пълен глас по време на езиковия курс,  започават да изследват и възможностите си за себеизразяване.

Музиката и многократните повторения

Повечето ученици слушат любимите си песни отново и отново, докато не ги запомнят наизуст. Това повторение, придружено от закачлива мелодия, е перфектната формула за учене на нови думи и фрази. Те просто се забиват в мозъка ви, така че да не можете да се отървете от тях. Не се изискват граматически схеми!

За разлика от учебниците, филмите или партньорите за разговор, музиката може да бъде навсякъде с нас. Можем да слушаме любимите си песни по време на езиковите курсове или докато пътуваме за работа, в колата или под душа. Важни са повторенията на думите, съчетани в приятен за слушателя ритъм и текст.

Любими песни на учениците от езиковите курсове

По време на ученето на чужди езици, един от най-често срещаните методи за научаване на новите думи са песните на съответния език. Учениците от езиковите курсове посочват своите любими песни, които са обикнали по време на езиков курс или пък по време на езиковия курс са открили собствена любима песен, докато  гледайте телевизионен канал на чужд език, музикална програма и др.

Най-много любими песни са посочили учениците, посещавали езикови курсове по английски език. Любими песни са What A Wonderful World на Louis Armstrong, U2 – Beautiful Day, Bob Marley – Three Little Birds, Elvis Presley – Always on My Mind и др.