Нови тенденции в сферата на Човешките ресурси

Тенденции в сферата на Човешките ресурси. От една страна, настоящата ситуация с персонала у нас се характеризира с демографски проблем. A от друга – с интензивен растеж на пазара, така че конкуренцията сред работодателите ще се засили. При такива обстоятелства компания, която успее да създаде силна HR марка и да разработи ефективна програма за привличане на специалисти, ще получи най-добрия персонал.

В западните фирми отношението към персонала като един от ключовите бизнес ресурси отдавна е норма. У нас HR брандирането тъкмо се е появило, но това се случва доста бързо, тъй като високата конкуренция на пазара е отличен стимул да се превърне работата с персонал в една от приоритетните области на дейност на компанията.

За нас: Фирмата ни е Upskill , намираме се в гр. София в жк. Манастирски ливади, бул. България 111, сграда А, етаж 4. Телефон за контакт: +359 882 240 381.

Универсална автоматизация: ИТ системите за подбор на персонал се засилват

Друга тенденция от 2017 г. е HR-digital. Под нея се разбира не само автоматизирането на подбора на персонала, но и формирането на нов начин на мислене и нов подход към всички процеси на взаимодействие с потенциални и реални служители.

Според експерти, през 2018 г. глобалният пазар за набиране на софтуер може да достигне $ 2 млрд. Информационните системи, от професионални 1C или SAP до обикновени Excel, са използвали 88% от работодателите за управление на персонала през 2015 г. До 2017 г. в тази област имаше още повече възможности и един от основните модули за търсене и наемане на персонал беше ATS (Системи за проследяване на кандидати).

ATS ви позволява да прилагате конкретни функции в сферата на Човешките ресурси:

  • Обработка и съхранение на входящите автобиографии.
  • Съпоставянето им със свободната длъжност, към която са насочени.
  • Поставяне на обяви за свободни работни места в голям брой сайтове.
  • Събиране на отзиви за свободното място от всички възможни източници.
  • Работете с набиращи агенции, които качват съответни резюмета директно в ATS на клиента.
  • Индивидуална работа с кандидати в процеса на наемането им.
  • Работете със социалните мрежи.
  • Работете с пасивни кандидати, информация за които се съхранява в ATS.

Вашият коментар