Най-добрата грижа за домашните любимци

Суха или мокра храна за кучета със специални диетични нужди

Алергиите, чувствителните стомаси и диетичните ограничения засягат както кучетата, така и хората. Храненето на кучета със специални диетични нужди може да бъде трудно. Вашият най-добър начин на действие е да се консултирате с вашия ветеринарен лекар за съвет относно подходящата суха или мокра храна за кучета, която най-добре помага при тяхното състояние.

Най-добрата суха храна

Най-разпространената и достъпна кучешка храна е сухата. Сухата храна не изисква охлаждане, което е нейното основно предимство пред мократа, тъй като съдържа приблизително 90 процента сухо вещество и 10 процента вода. Това го прави лесен за съхранение. Сухата се прави чрез комбиниране и готвене на съставки като месо и зърнени храни. Този процес превръща нишестетата в храната в лесно смилаема форма, като същевременно унищожава токсините и бързо стерилизира съставките. На рафтовете има много различни разновидности на суха храна за кучета. Най-добрата суха храна за вашето куче зависи от хранителните му нужди. Като цяло, по-висококачествена суха храна за кучета, която съдържа подходящите съставки за етапа от живота и породата на вашето куче, е най-добрият избор, но говорете с вашия ветеринар или ветеринарен диетолог относно най-здравословния избор за вашия домашен любимец.

Най-добрата мокра храна за кучета

Мократа храна или консервираната е напълно жизнеспособна алтернатива на сухата храна за кучета. Въпреки че обикновено е малко по-скъпа, мократа храна е по-вкусна от сухата и може да помогне за стимулиране на апетита на придирчивите хора. Качествената мокра храна за кучета съдържа много от същите съставки като сухата  но не в същите количества. Мократа храна съдържа по-големи количества прясно месо, птици, риба и животински странични продукти, заедно с повече текстурирани протеини, получени от зърнени храни. Консервираната храна има дълъг срок на годност, но след отваряне трябва да се съхранява в хладилник. Най-добрата мокра храна за вашето куче, точно както със сухата кучешка храна, зависи от жизнения етап на вашето куче, породата и всякакви специални хранителни нужди или алергии. Говорете с вашия ветеринарен лекар за мократа кучешка храна, която той препоръчва за вашия домашен любимец.

Избор на най-добрата кучешка храна

Най-добрата кучешка храна за вашето куче в крайна сметка зависи от вас. Като собственик вие сте този, който вижда кучето си редовно. Ако вашето куче произвежда твърди, здрави изпражнения, активно е и е във форма и има здравословен апетит, тогава храната ви вероятно работи добре.

Вашият ветеринарен лекар е ценен ресурс за вас по време на този процес. Те знаят повече за храненето на домашните любимци от средния собственик. Също така имат достъп до изследвания и ресурси, които собствениците нямат. Вашият ветеринарен лекар може да Ви помогне да стесните възможностите си и трябва да е повече от щастлив да Ви помогне да намерите отговорите на вашите въпроси относно храната на вашето куче.