Как можем да отслабнем без диети

Искате ли да се освободите от хранителни ограничения, изтощителни тренировки, безкрайното самоизмъчване, но и да отслабнем без диети? Някой ще каже, че това не се случва, но всичко е много по-просто, отколкото изглежда. Диетата не е панацея за наднорменото тегло, а по-скоро нейната причина. Какво да правим?

1. Определете си цел

Много е важно да разберете защо всъщност толкова отчаяно отслабвате. Правилно и здравословно е, ако е за здраве или за да се обичате още повече. Грешно е, ако е, за да се харесате на любимия човек или за да Ви видят колегите.

Правилната цел е, да искате да я постигнете само заради себе си и собствения си комфорт.

2. Отървете се от ограниченията.

Ако систематично се отказвате от вкусна храна, тогава тялото Ви ще започне да Ви отмъщава с чести нарушения.

Починете си. Припомнете всичките си любими храни. Коя от тях Ви липсва най-много? Пригответе тази храна за себе си, хапнете от нея и не се упреквайте, защото тази порция трудно можете да се отрази на свалянето на нужните 10 кг. Ако се поглезите с любимата си храна 1-2 пъти, ще престанете да мислите за това.

3. Яжте само, когато искате.

Тялото ви не е глупаво и знае кога и какво иска да яде. Забравете за храната по часовник, стомахът Ви няма аларма. Доверете се на тялото си и го слушайте. Яжте тогава, когато почувствате глад.

4. Без тренировки в залата.

Мнозина в желанието си скоростно да отслабнем без диети, се втурват  в салона за тричасова тренировка, 1000 клякания, 2000 упражнения за преса и поне един час на бягащата пътека…..

Спрете да се насилвате! Фитнес залата е създадена за да тренирате за здраве, а не за тежък труд. Вкарвайки тялото в стрес, Вие сами внасяте смущения!

5. Хранете се разумно, с малки порции.

Не гладувайте, а после да наваксвате. Увеличете приема на плодове и зеленчуци. Откажете тестените изделия, захарта, алкохола. Правете разтоварващи дни. Движете се повече, ходете пеша, изкачвайте стълби, танцувайте, тренирайте поне 2 пъти в седмично, правете всичко това с удоволствие, с желание, резултатът ще дойде без съмнение.

Вашият коментар