Как се прави основен ремонт на покрив

Покривът е основен елемент на всяка сграда. Безопасността на къщата и нейните жители зависи от качеството на нейното изпълнение. Но колкото и професионално да е монтиран покривът, в един момент ще има нужда от ремонт на покрив. Основното нещо е да се извърши работа за възстановяване на покрива навреме. Ако текущият ремонт на покрива вече не реши проблема, тогава ще трябва да се работи по-сериозно.

В този случай старото покривно покритие се подменя с ново – изцяло или в по-голямата си част. Също така се ремонтират или подменят покривни конструкции, укрепват или възстановяват се изолационни слоеве и улуци. Извършват се необходимите козметични дейности за придаване на по-свеж вид на ремонтирания покрив.

Основният ремонт на покрив е поетапна система и включва следните стъпки:

  • премахване на старо покривно покритие;
  • ремонт на дървена или метална конструкция, която служи като носещ покрив, а при необходимост и подмяната й;
  • антисептична и противопожарна обработка на носещата конструкция;
  • при нарушена цялост на пароизолацията – възстановяване;
  • възстановяване на топлоизолация; • устройство на покрива; • при необходимост – боядисване на покрива.

Lesen Sie weitere Informationen über kap verdieping.

Ремонтните дейности могат да включват укрепване или подмяна на повредени части на покрива.

Преди да започнете работа, трябва да имате предвид следните фактори. Покривните материали се различават по технически и експлоатационни характеристики, поради което е необходимо да изберете средства за работа, като вземете предвид използваното покритие. Също така е важно да се вземе предвид метеорологичният фактор – експертите препоръчват покривните работи да се извършват в сухо, сравнително топло време. Изключение прави спешният ремонт на покрива при теч и други спешни случаи.

Как да започнете ремонт на покрива?

Преди да пристъпите към ремонт на покрива или да наемете екип, който да го извърши професионално, е необходимо да уредите всички правни формалности, свързани с това. Всъщност с това започва всеки ремонт на покрива. Въпреки това, дори на този етап си струва да се свържете с фирма за ремонт на покриви, където специалист ще ви каже списък не само с необходимата работа, но и с формалностите, необходими за ремонта.