Какъв е съставът на лекарствения продукт Lida Daidaihua

Lida Daidaihua Съставки

Съставките на хапчетата за отслабване Lida Daidaihua са:

  • Дайдайхуа (87,5 mg)

Daidaihua се нарича горчив портокал в западните среди. Горчивият портокал (Citrus Aurantium) е известен още като севилски портокал или кисел портокал и произлиза от дърво, произхождащо от Средиземноморието, но сега се отглежда по целия свят. Неговите лечебни свойства са известни от векове и първоначалното предназначение за запек, спазми и болки в стомаха.

През последните години той придоби популярност като добавка за отслабване и въпреки че има известна научна подкрепа за неговата ефективност при отслабване, има дебат относно неговата безопасност. Този дебат се върти около алкалоида синефрин, който има подобна молекулярна структура на ефедрата, лекарство, забранено от Администрацията по храните и лекарствата. Няма достатъчно данни, за да се установи ясно дали горчивият портокал ще има същия ефект като ефедрата в момента.

Според Phytotherapy Research, химикалите в горчивия портокал действат върху нервната система. Силата и ефективността на тези химикали зависят от частта на растението в препарата и използвания метод.

  • Семена от касия (59,5 mg)

Семената на касия от храста Cassia acutifolia са признато слабително средство, което, когато се използва в среда за отслабване, в най-добрия случай ще доведе до временни резултати. Загубата на вода ще обясни привидната загуба на тегло, но телесните мазнини няма да бъдат загубени, споделя изследване в Clinical Toxicology.

Сълзите на Йов (52.5mg)

Сълзите на Йов, са широколистни, разклонени видове трева, произхождащи от Китай, които се използват в източната медицина от стотици години. Името Job’s Tears идва от формата на семената с форма на сълза. На Запад не са правени изследвания за това растение, но проучвания, проведени в Китай и Корея, показват, че това растение има лечебни свойства, които могат да бъдат използвани в съвременната медицина.

Едно проучване, публикувано в Immunopharmacology and Immunotoxicology, установи, че Job’s Tears може да има противовъзпалителен ефект. Малко изследвания обаче показват, че влияе върху теглото.

  • Листа от черница (45,5 mg)

Черничевото дърво, местно за Азия, се използва в източната медицина като средство за отслабване. Екстрактът от листата, наречен Mulberry Zuccarin, се смята, че инхибира усвояването на въглехидратите. Предполага се, че тази функция намалява желанието за захар и храни за угояване.

Трябва да се отбележи, че Mulberry Zuccarin не е одобрен от FDA.

  • Медицинско нишесте (105 mg)

Медицинското нишесте изглежда е чисто царевично нишесте. Няма загуба на тегло при консумация на царевично нишесте и се предполага, че то се използва като пълнител.