Какви са нужните документи на автошколите?

Автошкола София – оборудване и персонал

В допълнение към паркинга трябва да обърнете внимание дали класните стаи са правилно оборудвани. Има ли учебни щандове с плакати, актуални учебни помагала и т.н. В модерна автошкола за шофиране често можете да намерите автосимулатори, които улесняват учебния процес. Можете да проверите това, като разгледате уебсайта на автошколата или се запишете за пробен урок.

Поискайте да Ви бъде позволено да присъствате на един от класовете на шофьорските курсове. Ако едно учебно заведение е минало проверки и има лиценз, то няма какво да крие и администрацията може да отиде на среща. По същия начин можете да проверите инструкторите в школата.

Разрешително или лиценз на автошколата

Сега към правните аспекти. Изборът на място, където можете да учите право, е много голям, но не всички автошколи отговарят на изискванията, установени от закона. Затова не забравяйте да проверите следното:

Автошколата има ли лиценз?

Съвпада ли действителният адрес на местонахождение с юридическия адрес, посочен в лиценза (провеждането на обучение на непосочен в лиценза адрес е нарушение на образователната дейност).

Автошколата има ли заключение на КАТ за съответствие с изискванията.

Адресът на автошколата включен ли е в базата данни на сайта на КАТ.

Ако учите в автошкола без книжка, просто няма да ви допуснат да се явите на изпит в КАТ.

Когато решите да изберете автошкола, не забравяйте предварително да проучите примерния договор. В него трябва да бъдат посочени правата и задълженията на страните, условията на обучение, броя на часовете (програма от 190 часа се счита за регламентиран обем), мястото на обучението, цената и условията на плащане. Струва си да се обърне внимание какви задължения поема автошколата след дипломирането. Например дали представител на училището ще придружава кадетите на изпита.

Ето още какво следва да помните при решение да се обучавате в автошкола

След обучение в автошкола, започнете да практикувате уменията си на пътя възможно най-рано. Като първа кола препоръчваме да вземете евтина употребявана кола. В началото не всичко ще ви върви гладко, но с употребяван автомобил няма да се притеснявате за изправността на автомобила.

Нашият блог ще ви помогне да направите правилния избор да изберете Вашето място за шофьорски курсове. Там анализираме проблемите на автомобили от различни модели. Ако нямате време да четете статии, гледайте кратки видео ревюта в нашия Youtube канал.

И когато намерите вашата мечтана кола, не забравяйте да проверите историята й! Тази услуга е подходяща за една или повече проверки. За професионалните продавачи на автомобили създадохме услуга за неограничени проверки на автомобили „Autocode Profi“. Autocode Profi Ви позволява бързо да проверявате голям брой автомобили, да добавяте коментари към отчети, да създавате свои собствени списъци с течни превозни средства, бързо да сравнявате опции и да съхранявате данните за превозните средства по подреден начин.