Как да намеря надежден електротехник?

Трикове за намиране на домашен електротехник

Как да намеря надежден електротехник?

Направете вашето проучване. Вижте множество квалифицирани електротехници и сравнете техните пълномощия, опит и отзиви. Можете да потърсите електротехници близо до вас чрез интернет или да помолите тези, на които имате доверие, за препоръки. Повечето електротехници ще имат уебсайт, който ще ви позволи да проверите техните квалификации и да се свържете с тях.

Квалификации за домашен електротехника

Намирането на квалифициран електротехник е по-лесно, отколкото намирането на подходящия дърводелец или водопроводчик. Можете да приемете определено ниво на компетентност, когато електротехник ви покаже държавния си лиценз, но има две професионални степени, които трябва да имате предвид:

Майстор електротехник е преминал стандартизиран тест и има поне две години опит зад гърба си. Те познават Националния електрически кодекс и всички модификации, които вашата държава е направила в него. Те са квалифицирани да планират, проектират, инсталират и поддържат електрическа система за вашия проект.

Електротехникът-кафа не се е квалифицирал за майсторски лиценз, но те също са лицензирани от държавата. По закон той не може да проектира системи, но може да инсталира кабели и оборудване.

Въпроси, които да зададете на потенциалния работник

  • Какви услуги предоставяте? Правилният електротехник за вас ще предостави точните услуги, за които имате нужда.
  • Осигурени ли сте? Опитните електротехници трябва да могат да потвърдят, че са застраховани, за да се защитят в случай на злополука.
  • лицензиран ли си Лицензите често се изискват от държавата и те са важна част от инструментариума на всеки квалифициран електротехник.
  • От колко време съществува вашата компания? Колкото по-дълго е в бизнеса електротехникът, толкова повече можете да разчитате на него, за да свърши добре работата.
  • Какъв опит имате? Потърсете човек с богат опит.
  • Вие сте чирак, ниво на пътуване или майстор? Майсторите електротехници имат най-много опит и умения от всички тези опции, въпреки че електротехниците на ниво пътуване все още имат много ноу-хау.
  • Каква е оценката на разходите? Цените варират от електротехник до електротехник, така че попитайте и намерете такъв в бюджета си.
  • Какъв е графикът за този проект? Ако вашият проект е чувствителен към времето, вземете добра представа колко време ще отнеме на електротехника, за да завърши нещата, преди да го наемете.

Електрическата работа е сериозна. Ако е направено неправилно, това може да има значителни последствия – включително прекъсвания на електрозахранването и електрически пожари. Ето защо е изключително важно да работите с професионален, лицензиран електротехник, на когото имате доверие.