Действие и свойства на розовото масло – какви са те?

Действие и свойства на розовото масло – какви са те? Какъв е ароматът на масло от българска роза: флорален, свеж, леко сладък, характерен за роза. Има силен аромат и остър балсамов вкус.

Цветът на маслото на българска роза: жълта, жълто-зелена, бледозелена, безцветна или жълтеникава течност.

Летливост на маслото на българската роза: ниска поради състава на маслото.

Свойства на розовото масло

1. Антисептик

2. Афродизиак,

3. Пречистване на кръвта,

4. Кръвоспиращо действие.

5. Тонизиращо (сърце, стомах, черен дроб),

6. Успокояващо

7. Повишава концентрацията и вниманието,

8. Противогъбичен ефект,

9. Ободряващо,

10. Антивирусно,

11. Заздравяване на рани,

12. Разхлабващо действие,

13. Коклюш,

14. Стимулиране на менструацията,

15. Подпомага разграждането и освобождаването на камъни в бъбреците.

 Маслото от българска роза е изключително ценено заради богатия си изключителен аромат и дълготрайност.

Трайността му се дължи на много балансиран състав от восъци, алкохоли и микрокомпоненти. Цветът на восъка, поради който капките роса се стичат сутрин и не се намокрят, запазва миризмата. Ето защо трябва да берете розите рано сутрин от 5 сутринта, преди изгрев слънце и преди да започнат да миришат и да губят масло.

Маслото от българска роза не трябва да се използва самостоятелно, а да бъде добавяно към носещото масло преди нанасянето върху кожата.

Не забравяйте, че маслото от българска роза, както и останалите етеричните масла са 100% концентрирани вещества, които изискват подходящо разреждане преди употреба у дома или за козметични и парфюмни цели.

Много е важно да не се използва маслото от българска роза в прекалено високи концентрации (капки). Преди да използвате етеричното масло, направете тест за поносимост върху кожата (лакът или китка) и наблюдавайте реакцията от 1 до 24 часа.

В случвай, че получите алергична реакция като: задух, обрив, хрема, сърбеж, диария, ускорен пулс или друг вид непоносимост от страна на тялото Ви, незабавно се свържете с Вашия личен лекар или потърсете помощ в спешно медицинско отделение.

Открийте тук още за розовото масло от българска роза.