Видове гаражни врати и техните предимства

Видове гаражни врати

Ако сте имали гараж тип черупка, тогава сте запознати с този дизайн. Състои се от масивно крило, движещо се на ролки по водачите. Платното се балансира от противотежест (като в „черупка“) или балансираща пружина. Има и вариант без горни водачи, когато крилото е шарнирно към горната част на отвора. В частното строителство този тип гаражни врати се използват рядко. В нашата практика се натъкваме на надземни врати предимно на многоетажни паркинги, ако предприемачът ги е монтирал по време на строителния процес. В този случай това ще бъде архаичен дизайн с механични противотежести, по-рядко с пружина, но те не могат да бъдат автоматизирани, а само заменени със секционни. В Европа този дизайн е направен от немската компания Hormann, това е най-старата им серия Berry, произвеждана от 1936 г. Този тип гаражни врати са доста популярни в Европа, лесно могат да бъдат автоматизирани, има много завършвания и опции.

За тези предимства, благодарение на които тези видове гаражни врати все още не са изчезнали от пазара, ние подчертаваме компактността на конструкцията. Те се нуждаят от много малко място зад отвора и ако няма такова, винаги можете да ги инсталирате в отвора. Също така „трикът“ е възможността за облицовка на платното с материала на клиента. Това ги прави да изглеждат невидими на фасадата, въпреки че секционните също имат такава възможност. Е, като цяло, поради простотата на дизайна, по-малкия брой стави, движещи се части в сравнение с ролковите и секционните, те се нуждаят от по-малко регулиране и ремонт. Но, повтаряме, днес това е застрашен тип порта. По отношение на съвкупността от качества, по-ниски от навиващите и още повече секционни.

  • Предимства

За монтаж в отвор е необходимо малко или никакво място. Прост и надежден дизайн, с минимум подвижни съединения и части. За тези, които обичат да правят всичко сами, можете да се объркате и да заварите такава порта, както се казва, „на коляното“.

  • Недостатъци

Студено, не задържат топлина. Заемат място пред гаража и има опасност от повреда на колата. Добрите фабрични не ни се доставят поради високата цена, а евтините отстъпват по всичко на секционните.

Компактни гаражни врати

В повечето случаи конструкцията е изцяло изработена от алуминий, само корпусът на кутията ще бъде стоманен. Те са по-евтини от секционните, много компактни, могат да се монтират в почти всеки отвор. Могат да бъдат боядисани в различни цветове, включително имитация на дърво. Те могат да блокират отварянето до 6 метра. Можете да инсталирате електрическо задвижване, дистанционно управление, устройство за ръчно аварийно отваряне или да се ограничите до ръчно повдигане.